Caravanstalling starten als pensioen

By Mariska Snel - juni 06, 2019

Werken als agrarisch ondernemer en minder werken. Een combinatie die in de praktijk vaak niet zo goed blijkt te werken. Zeker als je geen opvolging hebt binnen het bedrijf, en dus alle taken zelf moet doen. Wat zijn de keuzes die je dan maakt als je ouder wordt en het pensioen dichterbij komt? Stoot je activiteiten af? Bouw je je werkzaamheden af? Of kies je voor een andere activiteit, zodat je toch wat rendement kunt behalen?

Bekende vragen voor voormalig hortensiakwekers Jan en Simone Al. Door veranderende wet- en regelgeving moesten zij grote investeringen doen om hun kwekerij te behouden. Ze maakten lange dagen, en wilden het eigenlijk wat rustiger aan doen. In plaats van investeren besloten zij op zoek te gaan naar een andere activiteit.

Contact met Stalling31

Jan en Simone Al kwamen in contact met Stalling31. Na een kort telefonisch gesprek werd een afspraak ingepland om kennis te maken. ‘’Tijdens een overleg, hier op ons bedrijf, kwamen we er al snel achter dat Stalling31 echt bij ons past. We werken ons hele leven al klant- en marktgericht. En dat doen zij ook. Ook is de taakverdeling heel logisch: Wij regelen de stalling en het directe klantcontact op locatie. Het Stalling31-team doet al het regelwerk op kantoor, online klantcontact, facturatie, incasso en marketing. Binnen een paar weken waren we eruit; dit gaan we doen!’’ Aldus Jan Al.

Opening van de caravanstalling

Het regelen van een vergunning kan in sommige gemeenten lastig zijn. Daarom schakelen wij, indien gewenst, de hulp in van adviesbureau DLV. Als de vergunning geregeld is, kun je eigenlijk meteen starten met de caravanstalling. Jan Al: ‘’Na het regelen van de vergunning konden we starten. In het begin combineerden we het stallen van caravans nog met ons werk als hortensiakweker. Het kweken van hortensia’s wilden we later helemaal afbouwen. Het vullen van de stalling ging eigenlijk veel sneller dan wij hadden gedacht! Binnen een jaar kregen we er al 250 klanten bij.’’

Succes van caravanstalling

‘’Dat het zo’n succes werd, kwam mede door de inzet en de formule van Stalling31. Zij nemen de facturatie van ons over, net zoals de klantenservice en de marketing. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat onze stalling in Google goed gevonden wordt. En een goede positie in Google is tegenwoordig heel belangrijk om klanten te werven!’’

_DSC1295 (1)

Wat houdt stallen precies in?

Het starten van een caravanstalling kost relatief weinig tijd, waardoor je daarnaast tijd hebt om andere dingen te doen. Maar het betekent niet dat je slapend rijk wordt. Als beheerder ben je zo’n 15-20 uur per week bezig met de stalling. De meeste tijd gaat zitten in het buiten zetten en verrijden van alle objecten. Ook moet je aanwezig zijn als klanten hun object komen halen. ‘’Klanten van onze stalling willen soms à la minute komen. Dat zijn we in de tuinbouw niet gewend. Je moet écht klantgericht willen werken. Om het voor ons iets flexibeler te maken, hebben we een hek neergezet. Tijdens de zogenoemde ‘self-servicetijden’ kunnen klanten dan zelf hun object op komen halen, zonder dat wij aanwezig hoeven te zijn. Dat object hebben wij dan van tevoren klaargezet.’’

_DSC1357 (1)

Caravanstalling starten

Het grootste voordeel van stallen is dat het beheer relatief weinig tijd kost, en dat er een goed en constant rendement tegenover staat. Ook behouden jouw gebouwen hun waarde, doordat er niet-levende objecten in staan.

Zoek jij een nieuwe activiteit voor jouw bedrijf? En heb jij één of meerdere gebouwen die samen meer dan 1000m2 bevatten? Vul dan hier uw gegevens in en kijk of het starten van een stalling wat voor jou is! Wij sturen je een berekening van de potentiële opbrengsten voor jouw locatie en een magazine met informatie.

BlogCTA2

Benieuwd wat jouw locatie op kan leveren ? 

Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan. Wij sturen jou een berekening van het potentiële rendement voor jouw locatie.

Meer informatie
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten