Een jaar uit het leven van een Stalling31-beheerder

By Mariska Snel - december 05, 2019

Stalling31 is een uniek stallingsconcept in Nederland. Wij zijn er voor iedereen die zijn of haar caravan, camper, boot, aanhanger of oldtimer veilig en vertrouwd wil stallen. Onze klanten weten waar wij voor staan: kwalitatief goede stallingen met professionele en servicegerichte stallinghouders, ruime openingstijden (inclusief selfservice) en een handige app om afspraken te plannen. Bovendien bieden de meeste stallingen handige extra diensten die de stalling van een caravan of een camper nóg makkelijker en leuker maken. Wij streven ernaar om bij iedere stalling die het merk Stalling31 draagt dezelfde sfeer en uitstraling te geven. Daarom is het belangrijk dat je je stalling goed verzorgt en goed bijhoudt. We nemen je mee in een jaar van een Stalling31-beheerder, die in april zijn stalling opent.

Blog2

Start (april)

De meeste nieuwe stallingen starten in april, vlak voor het seizoen. Met Stalling31 proberen we dan een kickstart te geven aan jouw onderneming: door de hoge vraag in het hoogseizoen proberen we gelijk zo veel mogelijk klanten te vinden voor jouw stalling. Voordat je start, moet je stalling wel voldoen aan een aantal eisen:

 • Je gebouw en terrein moeten er netjes en schoon uitzien.
 • De toegangsdeur moet hoog genoeg zijn om campers erdoor te laten.
 • De ondergrond moet egaal zijn.

Wat je verder allemaal moet doen om je voor te bereiden, lees je in de blog Wat moet ik allemaal doen om een stalling te starten?

Hoogseizoen (maart/april - oktober) 

In het hoogseizoen is heb je het met name druk met het nakomen van de afspraken die zijn gemaakt met klanten. Via ons systeem of klantenservice kunnen klanten een afspraak inplannen om hun object te halen, te brengen of te bezoeken. Als beheerder zorg jij ervoor dat het object op tijd buiten staat voor de klanten die hun object komen halen of bezoeken. En de objecten die binnenkomen zet je weer netjes binnen. Daarnaast is het belangrijk om je klanten netjes te ontvangen. Op de innamebon beschrijf je samen met de klant alle details rondom het brengen en halen, zoals (eventuele) schade, datum van binnenkomst etc. Zo kan er nooit verwarring ontstaan.

Blog3

Laagseizoen (november - maart)

November-december

De drukste tijd heb je in november wel gehad. Er zijn minder mensen die met hun object op pad gaan. Ook zijn er minder mensen die dan zoeken naar een nieuwe stalling. Tijd om wat klusjes te doen waar je in het hoogseizoen niet aan toegekomen bent. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het controleren van alle objecten: kentekens, positienummer, merk: komt alles overeen met de gegevens die in het systeem staan? Als alles goed genoteerd staat, scheelt dat heel veel tijd in de zomer.
 • Logistiek puzzelen. Staan alle objecten op een logische plek? Kun je makkelijk bij de objecten die vaak gehaald worden, en andersom? In een rustigere periode heb je tijd om dit weer allemaal netjes te zetten.
 • (Eventueel) stroomvoorzieningen controleren: Wie maken er gebruik van stroom? Welke gemotoriseerde objecten starten slecht? Deze gegevens verwerk je in het systeem.
 • Het checken van de verzekering: veranderen er dingen in het nieuwe jaar? Als je stroom biedt, is dat in het nieuwe jaar ook nog toegestaan? Het is goed om dit regelmatig te checken, om er zeker van te zijn dat je voor schade bent verzekerd. Meer informatie over verzekeringen lees je in deze blog. Wil je nog meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Januari en februari

In januari en februari is het eigenlijk alweer tijd om je voor te bereiden op het hoogseizoen. Je zult merken dat het tijdens een mooi weekend in februari al druk kan zijn. Een goede voorbereiding is het halve werk! Denk in januari en februari bijvoorbeeld aan:

 • Het controleren van alle stroomvoorzieningen (als je dit biedt). Zijn alle stroompunten nog veilig, of moeten er stekkers/stopcontacten vervangen worden?
 • Het opknappen van jouw stalling. Het is belangrijk dat je ervoor zorgt dat de stalling de uitstraling van Stalling31 behoudt. Verwijder mos, voer op tijd schilderwerk uit, vervang losliggende tegels, maak de loods schoon. Zorg ervoor dat de stalling er weer tip-top uitziet voordat het nieuwe seizoen begint, want dan heeft u er echt minder tijd voor.
 • Voorkom pech met de voertuigen waarmee u werkt: voorzie de rolmops van (nieuw) rubber, controleer de banden et cetera. In het hoogseizoen maak je veel gebruik van het voertuig, dus eventuele schade repareer je het liefste al in het naseizoen.
 • Regel voldoende materialen, zoals papieren voor de administratie, lekbakken, (eventueel) stroomkabels.
 • Het opruimen van losse spullen op het terrein, zodat het er weer netjes uit ziet.

En dan ben je alweer klaar voor het hoogseizoen! Al met al kost het beheer je ongeveer 10-15 uur per week. En het levert een goed rendement op. Wil jij meer weten over het starten van een stalling? En wil je weten wat het rendement op jouw locatie is? Neem dan gerust een keer contact met ons op (locatie@stalling31.nl of 088-0313133).BlogCTA2

Benieuwd wat jouw locatie op kan leveren ? 

Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan. Wij sturen jou een berekening van het potentiële rendement voor jouw locatie.

Meer informatie
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten