Extra rendement voor stallinghouders

By Mariska Snel - maart 19, 2019

Heb jij plannen om jouw agrarische activiteiten te verbreden, over te schakelen naar iets anders of af te bouwen? En zoek jij naar een activiteit met een goed rendement? Dan is het starten van een caravanstalling bij Stalling31 een interessante optie. Het starten van een caravanstalling brengt relatief weinig inspanning en een goed rendement. Zo houd je meer tijd over voor bijvoorbeeld je gezin, of voor een baan naast jouw werk als beheerder. Maar in die vrije tijd zijn er ook genoeg extra activiteiten te verzinnen waardoor je extra geld kunt verdienen met jouw locatie.

Ondernemer bij Stalling31

Heb jij interesse om een caravanstalling te starten bij Stalling31? Dan word je onderdeel van een succesvol bedrijf. Al sinds 2007 zijn wij dé expert op het gebied van caravanstallingen. Inmiddels hebben wij al meer dan 35 locaties verspreid door heel Nederland. En wij zijn nog steeds hard aan het groeien!

Als je je bij ons aansluit, betekent het niet dat wij jouw baas worden. Bij Stalling31 blijven de eigenaren van de stallingen áltijd eigen ondernemer. Eigenaren (en beheerders) zijn er zelf verantwoordelijk voor dat de objecten netjes gestald zijn en op tijd klaar staan voor de klanten. Ook verwachten wij van de stallinghouders dat zij het Stalling31-gevoel uitdragen. Een mooi en opgeruimd terrein en een praatje met de klant horen daar minimaal bij.

Kansen voor een extra rendement

Maar een ondernemer zou geen ondernemer zijn als hij niet regelmatig kansen ruikt om zijn rendement verder te verhogen. En die kansen zijn er zeker! Je kunt extra geld verdienen door voorzieningen te bieden die het gemak van de klant verhogen. Een minimale voorziening die je moet bieden als stallingeigenaar is een luchtpomp voor de bandenspanning. Om de klant veilig op weg te laten gaan, is een goede bandenspanning van levensbelang. Daarom bieden stallinghouders van Stalling31 deze dienst gratis aan. Voorzieningen die het rendement wél verhogen zijn bijvoorbeeld:

Afspoelen van het object

Onze klanten stallen bij jou een object die voor hen vakantie betekent. Bezit waar ze voor gespaard hebben en waar ze trots op zijn. Als de objecten in een stalling staan, ontkom je niet dat er wat stof op komt. Om het object er netjes uit te laten zien, bieden veel stallinghouders de mogelijkheid om het object af te spoelen. Sommige doen dat gratis, andere vragen er een kleine vergoeding voor.

image-2019-03-19-4

Wassen van het object

Door een object af te spoelen, wordt het vaak niet brandschoon. Als ondernemer kun je ervoor kiezen om een schoonmaakservice te bieden. Het object wordt dan van buiten en eventueel van binnen schoongemaakt. Hier kun je gemiddeld 30-50 euro per object voor vragen. Wij zullen je adviseren welke prijs je precies kunt vragen.

In de was zetten van het object

Om een caravan of camper netjes te houden, is het belangrijk dat deze af en toe in de was wordt gezet. Ook deze service kun je bieden, eventueel in samenwerking met een onderhoudsbedrijf voor caravans of campers. Voor deze dienst kun je ongeveer 150-200 euro vragen. Voor het bepalen van de precieze prijs kunnen wij je adviseren.

Stroomvoorziening voor accu’s

Zeker voor campers is het goed als zij regelmatig onder stroom staan. Als je dat wilt, kun je een stroomvoorziening bieden. Campers kunnen dan ongeveer 1x per maand aan de lader staan. De prijs die je daarvoor kunt vragen hangt af van jouw elektriciteitsprijs.

Onderhoudsservice bij een partner

Is het object van een klant kapot? Of is er een onderhoudsbeurt nodig? Door de samenwerking aan te gaan met een onderhoudsbedrijf, kun jij er ook nog iets aan verdienen. Jij levert immers klanten aan het onderhoudsbedrijf. Je kúnt er zelfs voor kiezen om het onderhoudsbedrijf een werkplaats te bieden op jouw terrein. Zo zijn de objecten altijd dicht bij de onderhoudsservice. Wat je precies aan de samenwerking verdient, hangt af van de afspraken die je maakt met het onderhoudsbedrijf.

Transport

Caravans zijn zware objecten, en veel mensen moeten speciaal voor hun caravan een grotere auto kopen. Een auto die de caravan kan trekken naar de plaats van bestemming. Heb je naast het beheer van de stalling wat vrije uurtjes over? Dan kun je in overleg met de klant afspreken dat jij de caravan brengt naar de vakantiebestemming. De maximale afstand die je wilt rijden en de prijs die je ervoor vraagt bepaal je zelf. Wij kunnen je daarin wel adviseren.

Zonnepanelen

Er zijn steeds meer opties om schone energie op te wekken. Eén daarvan is het aanleggen van zonnepanelen. Met zonnepanelen kun je je eigen energie opwekken. Als je het dak van de caravanstalling vol legt met zonnepanelen, is de kans groot dat je meer energie opwekt dan dat je zelf verbruikt. Het teveel aan energie wordt dan verrekend met jouw elektriciteitsrekening. Als je dan nog in de plus uitkomt, krijg je een terugleververgoeding. Lees hier meer over op energieleveranciers.nl.

Camper overnachtingsplaats

Campers zijn uitermate geschikt om te toeren. Van plek tot plek, zodat je zo veel mogelijk ziet. Vakantiegangers zoeken daarom vaak een plek om voor 1 nachtje te logeren. Deze plek zou jij als stallinghouder kunnen bieden. Denk daarbij dan wel dat je ook bepaalde voorzieningen moet kunnen bieden, zoals een douche en een toilet. Wil je hier meer informatie over? Neem dan even contact met ons op.

Winterbandenopslag

Veel Nederlanders hebben zowel winter- als zomerbanden voor hun auto. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om deze thuis op te slaan. Als stallinghouder kun je inspelen op deze vraag door de opslag van winterbanden te faciliteren.

image-2019-03-19

Extra baan

Het beheer van een caravanstalling kost je over het algemeen minder tijd dan een baan in de agrarische sector. Daardoor houd je tijd over. Deze tijd kun je steken in het bieden van extra voorzieningen. Maar je kunt er ook voor kiezen om daarnaast nog parttime ander werk te doen.

Eigen keuze

Genoeg dingen om te doen dus! Maar we willen er wel even bij vertellen dat geen van deze voorzieningen verplicht zijn. Als je het leuk vindt en/of als je wat extra’s wilt verdienen, is het mooi als je de voorzieningen kunt bieden aan de klant. Maar ook zonder deze extra’s kun je een mooie stalling runnen.

Ondernemer bij Stalling31 worden

Ben jij een ondernemer in hart en nieren? En ben je geïnteresseerd in de mogelijkheden om een Stalling31-locatie te openen? Klik dan op 'meer informatie' en vul het formulier in, of neem contact met ons op (locatie@stalling31.nl of 088 - 0313133). Wij sturen je dan het potentiële rendement op jouw locatie én wat extra informatie toe. 

BlogCTA2

Benieuwd wat jouw locatie op kan leveren ? 

Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan. Wij sturen jou een berekening van het potentiële rendement voor jouw locatie.

Meer informatie
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten