Het verhaal van Henk en Marieke

By Mariska Snel - december 20, 2019

Een groot voordeel van het beheren van een stalling is dat het in verhouding niet veel tijd kost: je bent er ongeveer 15-20 uur per week mee bezig. Ideaal voor mensen die het wat rustiger aan willen doen. Maar het beheer van een stalling is ook goed te combineren met een ander bedrijf, of met een parttime functie. Hoe je dat aanpakt? Je leest hoe Henk en Marieke van Dongen (van Stalling31 Wijchen) dat hebben aangepakt.

Henk van Dongen: "Vroeger hadden we een varkenshouderij, maar door alle regelgeving en maatschappelijke druk was daar het plezier echt vanaf. Een paar jaar geleden zijn we overgestapt, we zagen kansen voor een buxuskwekerij. Inmiddels kweken en verkopen we volop buxussen met een eigen winkel op het terrein. Maar we hadden wel een paar lege loodsen ‘over’, daar wilden we iets mee doen! "

Direct concrete voorstellen

"Aan de keukentafel hebben we wel eens over een stalling gepraat, maar nooit echt serieus. Eigenlijk hadden we geen idee hoe je zoiets moet aanpakken. Ik zag toen online een advertentie van Stalling31 en heb ze uitgenodigd voor een gesprek. Een leuke ontmoeting, hier aan tafel. Zij begrepen direct hoe ons bedrijf in elkaar stak en wat we ernaast willen doen. Geen moeilijke praatjes, maar direct concrete voorstellen hoe zij ons kunnen helpen."

Snel van start

"Binnen een paar maanden hebben we de knoop doorgehakt en zijn we in zee gegaan met Stalling31. Het ging echt snel. Vergunningen, bedrijfskleding, indeling van de loodsen, trainingen, marketing, zij regelen dat allemaal. In mei 2017 zijn we gestart, drie maanden na het eerste gesprek. Wij hebben gekozen voor campers en boten. Dat past bij onze luxe stalling. In het eerste halve jaar zijn we uitgekomen op 35% bezetting, dit was boven verwachting. Als onze bezetting naar 100% gaat, denken we zelfs aan bijbouwen."

Stalling31_Fort_2015_11 (3)

Leuke samenwerking

"We doen het echt samen met Stalling31, dat is voor ons fijn. De centrale klantenservice handelt alle klantvragen voor ons af. Afspraken voor halen, brengen en bezoek worden gepland in het online stallingssysteem. Zo weten wij elke dag wat we klaar moeten zetten en welke klanten hun boot of camper komen brengen. Dit geeft rust en overzicht. Via het online systeem zien we alle klantgegevens en facturen. Stalling31 incasseert de facturen en betaalt ons elke maand uit. Weer een zorg minder. Het is toch een nieuw bedrijf dat we starten."

Tijd voor de kwekerij

"We hebben eigenlijk alleen de lusten en niet de lasten. We maken ons niet druk over facturatie en debiteuren, online marketing, klantcontact of ict. Zo focussen wij ons op het ontvangen en helpen van onze klanten. En dat vinden we allebei ontzettend leuk, al die vakantieverhalen. Daarnaast houden we veel tijd over voor onze kwekerij en winkel, Twee vliegen in één klap!"

Stalling31_Fort_2015_17 (2)

Is stallen iets voor jou?

Heb je nog een aantal loodsen die leeg staan, of leeg komen te staan? Wellicht is het starten van een stalling dan ook wat voor jou! (Oude) gebouwen hebben relatief weinig aanpassingen nodig. Het is vooral belangrijk dat het gebouw schoon is en de vloer egaal. Meer informatie? Stuur dan een mail naar locatie@stalling31.nl, of bel naar 088-0313133. Van ons ontvang je een informatiegids en een berekening van het potentiële rendement.

BlogCTA2

Benieuwd wat jouw locatie op kan leveren ? 

Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan. Wij sturen jou een berekening van het potentiële rendement voor jouw locatie.

Meer informatie
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten