Hoe kom ik aan klanten voor mijn stalling?

By Mariska Snel - juli 26, 2019

Heb je besloten om je gebouw te gebruiken voor een caravanstalling? En is het gebouw inmiddels helemaal ´stallingproof´ gemaakt? Dan ben je klaar om te beginnen! Maar… hoe kom je aan klanten? Een belangrijke vraag, want we weten allemaal: zonder klanten verdien je niets. 

Om klanten te krijgen, moet je ervoor zorgen dat klanten die een stalling zoeken, jouw stalling kunnen vinden. Het vindbaar worden, dat doe je via marketing. Om de marketing goed uit te kunnen voeren, moet je eerst weten wie jouw potentiële klanten zijn en op welke manier zij zoeken naar een geschikte caravanstalling. Googlen zij? Gaan ze op zoek naar een flyer? Kijken ze in de Telefoongids? Hoe belangrijk is mond-tot-mondreclame? Als je het antwoord op deze vragen niet kunt beantwoorden, is het lastig om te weten hoe je jouw locatie moet promoten! Als je inzichtelijk hebt wie jouw klanten zijn en hoe ze jou vinden, kun je gaan beginnen met de marketing.

Starten met de marketing

Online marketing

Iedereen Googlet. Dus ook jouw klanten. Het is daarom cruciaal om goed vindbaar te zijn in Google. Er zijn talloze manieren om hoger te komen in Google. Om überhaupt vindbaar te worden in Google, heb je een website nodig. Die website moet aan een aantal eisen voldoen: 

  • Hij moet goed gebouwd zijn, zodat de pagina´s snel laden en Google het als een betrouwbare website ziet.
  • Hij moet goede teksten bevatten, zodat Google weet wat je biedt. 
  • Hij moet er netjes uitzien en goede foto´s bevatten, zodat je klanten ervan overtuigt dat jij de partij bent die ze nodig hebben.

Maar deze eisen garanderen je nog niet dat je bovenaan staat in Google. Bovenaan komen - en blijven - in Google is een continu proces van stappen die je kunt doen. Dit heet ook wel Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie, SEO).

Maar vaak is (het optimaliseren van) een website alleen niet genoeg. Om je locatie snel te vullen, moet je ook adverteren in Google. Als je de juiste zoekwoorden en zoekwoordcombinaties in de advertentie zet, is de kans dat je gevonden wordt in Google namelijk een stuk groter. Uit onze ervaring blijkt dat een locatie 2x zo snel gevuld is als je Google advertenties inzet. De moeite waard om je tijd in te steken in het maken van Google Advertenties dus.

caravanstallingtestarten (1)

Offline marketing

Naast de online is het ook mogelijk om ´offline´ gevonden te worden. Offline marketing is eigenlijk alles wat niet op de computer te zien is. Bijvoorbeeld:

  • advertenties in de krant;
  • het verspreiden van flyers;
  • toegangsborden;
  • et cetera.

Ook hier is het belangrijk om jezelf af te vragen: waar zitten mijn klanten? Hoe zorg ik ervoor dat ze mijn stalling leren kennen? En wat moet ik vervolgens doen om ervoor te zorgen dat deze mensen ook echt mijn klant worden?

2016.06.26 - Staling 31 Bleiswijk (1 of 21)

Zelf doen… Of uitbesteden?

Zoals je ziet zijn er talloze opties om je locatie te promoten. En alles bij elkaar is het wel heel wat werk. Deze stappen kun je natuurlijk allemaal zelf doen. Maar bij Stalling31 kunnen we je daarbij helpen. Wij hebben inmiddels al ruim 15 jaar ervaring met het begeleiden van ondernemers die een stalling willen starten. Voor al deze locaties hebben wij de marketing verzorgd. En, met succes, want inmiddels zit 90% van onze locaties helemaal vol. En voor de locaties die nog niet vol zitten bruisen wij van de ideeën om de marketing verder te optimaliseren, zodat ook deze stallingen snel vol zitten.

Ben je benieuwd hoe wij de marketing van jouw locatie aan zouden pakken? En wil je graag weten hoe snel wij jouw locatie kunnen vullen? Neem dan gerust een keer vrijblijvend contact op. Vul het formulier in of neem contact op via locatie@stalling31.nl of bel naar 088-0313133. 

 BlogCTA2

Benieuwd wat jouw locatie op kan leveren ? 

Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan. Wij sturen jou een berekening van het potentiële rendement voor jouw locatie.

Meer informatie
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten