Past stalling eigenlijk wel bij mij?

By Mariska Snel - april 06, 2019

Voordat je besluit om je gebouwen te gebruiken voor stalling, is het belangrijk om eerst goed na te gaan of het wel past bij jou als persoon en bij jouw bedrijf. Want het starten van een stalling is iets heel anders dan het runnen van een agrarisch bedrijf!


Het is verstandig om jezelf eerst goed in de spiegel kijken en een aantal vragen te stellen: ‘Ben ik er wel de persoon voor?’ en ‘Is mijn bedrijf er wel geschikt voor?’. Boeren en tuinders zijn gewend om hard te werken en om heel goed te zorgen voor hun bedrijf. Maar stalling is een andere tak van sport. Er komen ineens mensen op jouw bedrijf, en de omgang met deze mensen staat centraal. Het is belangrijk dat je servicegericht bent en dat je af en toe een luisterend oor kunt bieden.


Het scheelt dat de mensen vaak wel vrolijk zijn. Want óf ze gaan op vakantie, of ze komen net terug. Als de klanten dan langskomen, vinden veel mensen het leuk om daar over te praten. Maar je zult ook merken dat niet iedereen graag praat. Er komen immers veel verschillende klanten over de vloer.


Voor stallingshouders is het belangrijk om uit te stralen dat jij goed voor de objecten zorgt. Mensen hebben immers een hoop geld geïnvesteerd in het kopen van hun object, en zij vertrouwen jou toe om het grootste deel van het jaar voor het object te ‘zorgen’. Mensen moeten het gevoel krijgen dat hun object bij jou in goede handen is.

bijgesneden 2


Combinatie met agrarisch bedrijf af te raden

Voordat je wilt beginnen, moet je ook kijken of jouw locatie geschikt is voor een stalling. Een stalling moet minimaal 1000m2 zijn om met Stalling31 samen te werken. Daarin kunnen dan ongeveer zeventig campers, caravans of andere objecten staan.

Als je een stalling start, is het het beste als er niet te veel agrarische activiteiten plaatsvinden op hetzelfde terrein. Hiervoor zijn verschillende redenen, bijvoorbeeld:

  • Als er een vrachtwagen moet lossen op het moment dat mensen hun objecten komen halen, kun je elkaar in de weg zitten.
  • Als er varkens staan op het erf kan de geur in de objecten trekken.

Bereikbaarheid en aanzicht

Een ander belangrijk punt is de bereikbaarheid. Zijn de toegangswegen ruim en toegankelijk? Is de locatie makkelijk te vinden? Kun je jouw erf makkelijk oprijden met een groot voertuig? En is er genoeg ruimte op het erf om meerdere objecten op klaar te zetten? Kun je deze vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan is jouw locatie waarschijnlijk geschikt voor een stalling.

Het is ook belangrijk dat het erf opgeruimd en schoon is. Liggen er veel losse spullen? Of is er een geur aanwezig van dieren die er jarenlang hebben gestaan? Dan is het verstandig om eerst extra werk te maken van het schoonmaken van jouw bedrijf. Ruim alle losse spullen op, zet voertuigen als trekkers netjes neer en werk eraan om de locatie zo geurloos mogelijk te maken. Als je dit voor elkaar hebt, geeft jouw locatie een verzorgde indruk.

Voordat je wilt starten

Je mag niet zomaar een caravanstalling starten. Je zult eerst onderzoek moeten doen of het bestemmingsplan gewijzigd moet worden, welke vergunningen en welke verzekeringen je nodig hebt. Vergunningsvoorwaarden en legeskosten kunnen sterk verschillen per gemeente. Neem voor meer informatie contact met ons op. Wij hebben veel ervaring met het regelen van deze zaken en kunnen je hierbij helpen.


Als je eenmaal gestart bent

Als stallingshouder krijg je in drukke tijden dagelijks mensen op het erf. Wij werken met twee soorten tijden: beheerderstijden en self-servicetijden. Bij beheerderstijden is de beheerder aanwezig. Bij self-servicetijden is de beheerder niet aanwezig. De gestalde voertuigen staan dan wel klaar voor iedereen die daarom heeft gevraagd.


Een stallingshouder kan zelf kiezen wanneer de beheerderstijden en wanneer de self-servicetijden zijn. Wij adviseren wel om in elk geval op zaterdag open te zijn. Dat is een topdag. Daarnaast is het goed om nog enkele dagdelen per week open te zijn, bij voorkeur tijdens avonden. De beheerder zet altijd alles zelf binnen en buiten. Klanten komen niet in de stalling. Hun voertuig staat buiten op het erf klaar, als ze daarom gevraagd hebben. Ze kunnen het bij terugkomst ook weer buiten op het erf achterlaten.

Stalling31 ontzorgt stallingshouders

Het netjes houden van de locatie en het naar binnen en buiten rijden is bijna het enige dat je als stallingshouder hoeft te doen. Stalling31 helpt jou met alles eromheen, zoals het bepalen van de prijs, het werven van klanten, marketing, het geld innen en de boekhouding. Bovendien kunnen klanten bij vragen of klachten bellen met onze klantenservice. Als stallingshouder hoef je zulke telefoontjes niet zelf te beantwoorden. Dat scheelt jou veel tijd zeker als je weet dat een klant gemiddeld 4x per jaar belt!

Als je na een goede afweging tot de conclusie komt dat zowel jij als jouw locatie geschikt zijn voor stalling, is daar met Stalling31 een serieuze boterham mee te verdienen. Zeker gezien de relatief geringe tijd die ervoor nodig is. Heb je interesse? Neem dan contact op door te bellen naar 088-0323232 of door een e-mail te sturen naar locatie@stalling31.nl. Wij sturen jou dan geheel vrijblijvend een berekening van het potentiële rendement.

bijgesneden

BlogCTA2

Benieuwd wat jouw locatie op kan leveren ? 

Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan. Wij sturen jou een berekening van het potentiële rendement voor jouw locatie.

Meer informatie
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten