Hoe behaal ik het optimale rendement?

By Mariska Snel - juli 12, 2019

Het starten van een caravanstalling begint vaak met het vullen van een (oude) schuur of een (oud) gebouw. Natuurlijk hoop je dat de stalling zo snel mogelijk vol komt te staan. Maar hoe zorg je er dan voor dat jouw rendement zo hoog mogelijk is? Zijn er manieren waarop je de stalling slim in kunt delen? En hoe kun je jouw ondernemerschap inzetten om nog meer rendement te behalen? Je leest het in deze blog. 

Het starten van een stalling

Heb je een leeg gebouw of lege schuur van minimaal 1000 m2? Dan kun je eigenlijk al vrij snel een caravanstalling starten. Het grote voordeel van het starten van een caravanstalling is dat je weinig hoeft te investeren in gebouwen om ze geschikt te maken. Er zijn wel een aantal stappen die je moet doorlopen, maar deze zijn relatief eenvoudig en goedkoop in vergelijking met andere activiteiten. Daar tegenover staat een stabiel en goed rendement. Nieuwbouw raden wij meestal af. Dit is vooral interessant als je op grote schaal wilt/kunt werken, vanaf 1500 objecten. Wil je hierover meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Het aantrekken van nieuwe klanten

Als je net bent begonnen met een caravanstalling, is het zaak om de stalling zo snel mogelijk te vullen. Met een leeg gebouw verdien je immers niets. Wij helpen jou daarbij. Eerst bieden we je een training, zodat je precies weet wat het inhoudt om een stalling te beheren, en hoe wij werken. Daarna helpen wij je met de marketing, om de stalling zo bekend mogelijk te maken bij de doelgroep. We helpen je bijvoorbeeld met flyers, borden langs de weg, kleding en advertenties. Daarnaast besteden we veel tijd aan online marketing. Wij doen er alles aan om op nummer 1 te eindigen in Google. De meeste klanten zoeken namelijk naar een stalling via Google. De nummer 1 positie verkrijgen wij door de website slim in te richten én door het plaatsen van advertenties in Google.

Rendement van de objecten in de stalling

Bij Stalling31 hanteren wij verschillende prijzen voor verschillende objecten. Daarbij is het stallen van een caravan het goedkoopst, en het stallen van een camper het duurst. Ook bieden wij verschillende pakketten. De prijs van zo’n pakket hangt af van het aantal keer dat mensen hun object komen halen en hoe ver van tevoren mensen een breng- of haalafspraak willen maken. Hoe vaker ze hem willen halen, hoe duurder het pakket. 

Je begrijpt dat soort object dat er gestald wordt en het pakket invloed hebben op het rendement dat je kunt behalen. Een camper die vaak opgehaald wordt, levert het meeste op. Toch adviseren wij wel om niet te starten met alleen campers. Er zijn namelijk meer caravans in Nederland dan campers, en de vraag naar caravanstallingen is dan ook groter dan de vraag naar camperstallingen. Wij adviseren je om te starten met het bieden van een plaats voor alle objecten. Is je stalling (bijna) vol? Dan kun je ervoor kiezen om alleen klanten met campers aan te nemen. Klanten met een caravan die jouw stalling verlaten, maken zo plaats voor campers. Wij kunnen jou helpen om daar een goede keuze in te maken. 

Rendement verhogen met een slimme indeling

Hoe je een stalling precies indeelt, verschilt per stalling. De uitdaging is om het benodigde object zo dicht mogelijk tegen het pad te zetten. Zo kost het je minder tijd en energie om het object klaar te zetten voor de klant.

Het is vaak handig om objecten in te delen aan de hand van de gebruikerspakketten. Als iemand zijn object vaak komt halen, is het handig om die objecten vooraan te zetten. Objecten die maar 1 keer per jaar opgehaald worden zet je achteraan, zodat je die zo min mogelijk hoeft te verrijden bij het klaarzetten van andere objecten.

Volgorde stalling

Tijd besparen = kosten besparen

Gemiddeld kost het beheren van een stalling je zo’n 10-15 uur per week. Door activiteiten als klantenservice, facturatie en marketing te laten uitbesteden aan Stalling31, bespaar je tijd, die je kunt steken in het beheer van de stalling. Ook kun je nog meer tijd overhouden door te werken met self-servicetijden. Hierdoor hoef je minder vaak aanwezig te zijn bij de stalling. In die vrije tijd zou je er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om er een parttime baan naast te nemen. Of je geniet van je vrijheid.

Extra activiteiten voor extra rendement

Als je je bij Stalling31 aansluit, blijf je een eigen ondernemer. Je staat vrij om extra activiteiten te doen om het rendement nog verder te verhogen. Bijvoorbeeld:

  • het verhuren van opslagboxen;
  • het verhuren van opslag voor gasflessen;
  • het schoonmaken van het object;
  • het aanbieden van taxidiensten van het object.

boxen

Meer weten?

Wil je meer weten over het beheer van een stalling? En het potentiële rendement? Neem dan contact met ons op (088-0313132 of locatie@stalling31.nl). Wij geven u informatie over het starten van een stalling en sturen u een berekening toe van het potentiële rendement.BlogCTA2

Benieuwd wat jouw locatie op kan leveren ? 

Vraag dan hier vrijblijvend meer informatie aan. Wij sturen jou een berekening van het potentiële rendement voor jouw locatie.

Meer informatie
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten