Stalling als pensioen

By Jan Al - april 06, 2017

Mijn vrouw Simone en ik runnen naar alle tevredenheid een potplantenkwekerij, maar het is te klein. In 15.000 meter kas zit geen toekomst. Daarom zijn wij zes jaar geleden begonnen met caravanstalling in samenwerking met Stalling31. Dit zien we als ons pensioen. We hebben nu plek voor 500 caravans, campers, oldtimers en boten. Per 1 augustus 2017 stoppen we met de kwekerij en gaan we ons volledig richten op de stalling. Dan hebben we plaats voor zo'n 650 objecten.

Succes door de Stalling31-formule

Afgelopen jaar kregen we er 250 klanten bij die ongeveer 51 euro per meter betalen. Het nam zo’n vlucht dat we in de problemen kwamen met het teeltschema van de hortensia’s. We hebben klanten toen aangeboden om de caravans voor drie maanden buiten te stallen tegen een lager tarief. Dat het zo’n vlucht nam, kwam onder andere door de inzet van de formule van Stalling31. Zij nemen de facturatie van ons over, evenals het telefoon- en mailverkeer, de website en social media. Via Google zorgen ze ervoor dat wij in onze regio bovenaan staan.

Klantgericht werken

Een stalling betekent niet dat je slapend rijk wordt. Mensen denken er vaak te gemakkelijk over. Klanten van onze stalling willen á la minute komen. Dat zijn we niet gewend in de tuinbouw. Je moet klantgericht willen en kunnen werken, daarom werken we onder andere met selfservicetijden voor klanten.

Minder zorgen

Naast de voordelen van de inkomsten van een eigen stalling blijven de gebouwen van waarde. Daarbij komt voor ons dat we veel zorg kwijt zijn wat betreft de teelt van hortensia’s als het gaat om een goede afzet. Kortom, een stalling beginnen was voor ons de juiste stap.

BlogCTA2.png

DOWNLOAD HIER DE BROCHURE ;

Hoe kan stalling31 mij helpen bij het opstarten van een stalling?

Het starten van een stalling is ontzettend leuk, maar het heeft ook wat voeten in aarde. Stalling31 helpt je met het opstarten!

In de brochure 'Kansen voor een nieuwe toekomst' kun je meer lezen over het starten van een stalling.  

Download
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten