Wat levert caravanstalling eigenlijk op?

By Kees-Jan de Waal - november 22, 2018

Het aantal caravans en campers groeit al jaren. Volgens de brancheorganisaties BOVAG en Kampeer en Caravan Industrie (KCI) waren er op 1 juli 2018 ruim 550.000 caravans en campers in Nederland. Met de groei van het aantal caravans en campers groeit ook de vraag naar ruimte om te stallen.

Het aantal campers groeide het snelst. Dat verdubbelde in de afgelopen tien jaar naar meer dan 115.000.

Bij deze aantallen gaat het alleen om de caravans en campers met een kenteken. De lichte caravans onder eigen kenteken en de vouwwagens zijn nog niet eens meegerekend.

Wij merken bij Stalling31 bijna dagelijks hoe groot de vraag is naar stallingsruimte. Die groei komt door de vergrijzing en doordat het beter gaat met de economie. Ook de techniek helpt. Want doordat caravans steeds lichter worden, kunnen ze ook achter lichtere auto’s worden gehangen.

Waar is de vraag naar caravanstallingen het grootst?

Stalling31 heeft precies in beeld in welke regio’s in Nederland de meeste caravans en campers zijn en waar dus de vraag naar stalling het grootst is. Dat is in een hele brede strook van zuidoost Brabant  tot in de kop van Noord-Holland. Daar is nu alles vol. Daar is dus zeker behoefte aan nieuwe stallingen. Maar eigenlijk is er in het hele land een grote vraag naar stalling, zeker in de buurt van steden of grotere dorpen.

Bovendien is er meer vraag naar stalling rondom recreatiegebieden, campings en watersportgebieden. Ook die zijn in het hele land te vinden. Mensen die daar vaak recreëren, stallen hun caravan het liefst ook daar in de buurt. Over het algemeen is een klant ook wel bereid om een stukje te rijden voor een goede stalling. Hierdoor heb je als stalling als snel een ruim verzorgingsgebied.

 Wij krijgen regelmatig vragen van ondernemers die denken over een stalling. Ze willen onder andere weten hoe snel Stalling31 hun schuur of kas zou kunnen vullen. Het antwoord daarop is vooral afhankelijk van de regio, de prijs en de locatie. Het lukt met de meeste locaties om deze binnen 2 jaar te vullen. Mits de locatie, marketing en prijzen kloppen. Wij verzorgen dat voor onze klanten. Als je dat zelf wilt doen, moet je daar wel rekening mee houden.

Wat levert een caravanstalling op?

Ondernemers willen natuurlijk ook weten wat stalling oplevert. Ook dit hangt vooral af van de regio en het type locatie. In grote lijnen ligt de opbrengstprijs tussen 15 en 22 euro per vierkante meter. Dat is het nettobedrag dat een stallinghouder overhoudt. Ook de BTW is daar al vanaf.

Voor ondernemers die willen weten wat de opbrengst kan zijn op hun locatie, kunnen wij vrijblijvend een berekening maken en een inschatting maken hoe snel de locatie gevuld kan zijn. Als dat positief uitvalt, komen we op de locatie kijken. We adviseren dan bijvoorbeeld ook wat de meest efficiënte indeling kan zijn voor caravans en campers. Dat hangt namelijk sterk af van de mogelijkheden van het gebouw. Hoe hoog is de ruimte bijvoorbeeld, en is de ruimte overal zo hoog? Als de ruimte minimaal 3,20 meter hoog is, kan vrijwel alles erin. Ook minder optimale ruimtes zijn meestal goed bruikbaar. In alle gevallen is maatwerk mogelijk. Als de ingang bijvoorbeeld te laag is, kunnen er eerst lagere caravans gestald worden. Dat levert inkomsten die nodig zijn om een hogere ingang te maken. Ook in zulke situaties overleggen we graag de mogelijkheden.

BlogCTA2.png

Benieuwd wat jouw locatie op kan leveren ? 

Meld dan geheel vrijblijvend jouw locatie aan en ontvang een berekening van het potentiële rendement voor jouw locatie.
   Meer informatie   
En ontvang wekelijks het laatste nieuws voor stallinghouders

Andere interessante berichten