"Wij zochten nieuwe mogelijkheden voor onze Nertsenhouderij-locatie"

Omschakelen Naar Een Nieuw Bedrijf Met Een Nieuwe Producten Of Diensten, Hoe Doe Je Dit? Hoewel Veel Ondernemers Hun Opties Verkennen, Is De Stap Niet Zomaar Gezet. Want Je Wilt Weloverwogen Die Nieuwe Stap Maken.

Wilko en Janneke hebben weer plezier in ondernemen

Het ging niet goed in de wereld van de nertsenhouders. De prijzen van de dieren waren/zijn extreem laag, waardoor verdienen er al een tijd niet meer in zat. Ook Nederland stond niet positief tegenover nertsenhouders, wat het werken in de branche niet leuker maakte. Toen in 2015 bekend werd dat het houden van nertsen vanaf 2024 niet meer is toegestaan, besloten Wilko en Janneke dat zij het roer om wilden gooien. Nu hadden ze immers nog de leeftijd en de energie om een nieuw avontuur aan te gaan.

‘’Ik begon meteen met Googlen naar andere stallingen in de omgeving. Hoe doen zij het? Welke prijs vragen ze? En waar moet ik beginnen als ik wil starten? Al snel kwam ik Stalling31 tegen. Op hun website las ik dat zij agrarische ondernemers zochten die willen omschakelen. En toen dacht ik: Hé, daar horen wij ook bij! Ik vulde het contactformulier in. Een dag later had ik Stalling31 al aan de lijn.’’

In gesprek

‘’Het contact met Stalling31 was ontzettend goed. Er zitten al meer dan 40 stallingen bij hen aangesloten, waardoor zij precies het antwoord konden geven op de vragen die ik had: Wat levert het op? Hoe moet ik beginnen? Hoe overtuig ik de gemeente van mijn plannen? Het was fijn om met een partij te praten die al zo veel kennis had van de markt. 

Aan de slag

In april 2019 openden wij de deuren van onze stalling. En ook sinds dat we open zijn, nemen zij een hoop werk uit onze handen: zij verzorgen onze klantenservice, plannen alle breng- en haalafspraken in en verzorgen onze marketing. Door de marketing zorgen zij ervoor dat de stalling zeer snel  vol zit.’’

Het is leuk werk

“Nadat we wisten dat we konden starten met de stalling, begonnen we met het verbouwen van de kas. Op zich viel het wel mee hoe veel we eraan moesten doen: wij hebben de toegangsdeur verhoogd, waardoor ook grote campers en caravans naar binnen konden rijden. Ook hebben we goed geschrobd, we wilden ervan overtuigd zijn dat de geur écht weg was. Maar als er nu klanten over de vloer komen, zeggen dat ze er helemaal niets meer van ruiken. Dat is wel leuk om te horen.

Ook mentaal gaat het goed. We voelen ons veel luchtiger in ons hoofd. Natuurlijk hebben we nog wel eens spanning, zeker op momenten dat je een hele grote (dure) caravan of boot aan het verrijden bent. Maar eigenlijk is het gewoon leuk werk waar je over het algemeen te maken hebt met vrolijke klanten. Mensen zijn blij als ze een stallingsplekje hebben gevonden na een lange zoektocht en praten gezellig over hun vakantie. En ook met het bedrijf gaat het goed. Inmiddels is de stalling vol’

In 6 stappen partner van Stalling31

Meld je locatie aan

Heb je interesse in onze aanpak, meld dan je bedrijf eenvoudig aan via onze website.

2. Wij doen een vergunningcheck

Stalling31 weet welke vergunningen je nodig hebt. We achterhalen snel of jouw locatie daarvoor in aanmerking komt (en welke stappen nodig zijn om toch een vergunning te krijgen).

3. Wij maken een prognose

Dankzij onze ervaring en marktkennis maken we snel een goede inschatting van je verwachte omzet.

4. Wij bezoeken je locatie

We komen langs om de ruimtes te bekijken en uitgebreid alle vervolgstappen te plannen.

5. Je bedrijf krijgt een training

Jij en je team ontvangen alle informatie en instructies voor de succesvolle start van je eigen stalling.

6. Locatie staat online - je begint met geld verdienen!

Binnen de kortste keren staat jouw stalling online. De eerste klanten melden zich aan en komen langs!

    • Vul in en bereken
      Stuur ons graag zoveel mogelijk informatie zodat wij een goede berekening kunnen maken.